Unstraight Alliance Art Residency – Njё botё e zhdrejtё pёrtej artit. (Romeo Kodra)

aks

HAVEIT - Jepi me goje  HAVEIT – Jepi me goje

Kur hapet nje tabu ёshtё njёsoj sikur hapet njё tabut. Era e qelbur e kufomёs mbyt dhe moleps hapёsirёn dhe ajrin pёrreth. Njёsoj nё Shqipёri kur hapet tabuja e seksit, njё agjitacion, njё nervozizёm pёshtjellosёs pёrmbledh tё gjithё. Kontraktimet nё fytyrё a gjymtyrё, ngёrçet, kush mё pak e kush mё shumё, i provojmё tё gjithё. Njё gjё tё tillё vura re nё ekspozitёn pёrmbyllёse tё rezidencёs artistike tё “Unstraight Alliance” (Aleanca e Zhdrejtё), nё Galerinё Zeta, mё 1-3/9/2014.

Pjesёmarrёs nё kёtё rezidencё ishin HAVEIT nga Kosova dhe suedezi Conny Karlsson Lundgren.

HAVEIT kishin realizuar njё punё – disi eliptike, po tё mos kish qenё pёr poezinё shoqёruese tё videos – tek e cila ndёrthurrej dhuna seksuale dhe kafshёria e konsumit ushqimor. Menjёherё ndёrhyrja – qё fillonte me poezinё shoqёruese, besoj – pёrqendrohej tek dhuna shenjuese nё instancat e para tё zhvillimit psikoseksual.

“Kurrё nuk…

View original post 596 more words

Advertisements

Leave a comment

Filed under Culture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s