Monthly Archives: November 2013

Addictive behaviors

The Good Therapy

When someone is compulsively obsessed with any activity, substance, object, or behavior that gives him/her pleasure we can say they are engaging in addictive behaviors. In the case of drugs, there is a chemical dependence that occurs, which has several components but basically means that if you stop using the drug you will experience negative symptoms, physically, emotionally and mentally so you continue to use in order to avoid withdrawl symptoms. Most chemically dependent people use to maintain baseline, which means sometimes you may not notice they are high as they may appear “normal”. There are still signs depending on the drug and of course you will be able to see the devastating effect of the drug in all aspects of their lives. Where there is smoke there is fire.

With other things, that, for lack of a better description, do not enter the body, it is hard to determine…

View original post 462 more words

Advertisements

Leave a comment

Filed under Culture

How To Spot A Liar

A Hive of Activities

originalI’ve used this activity with both FCE and CAE classes to add another element to speaking practice.  It includes a bit of listening and a spot of lying.  My students enjoyed the challenge of being a convincing liar and also guessing other students’ lies.

Start with the trusty old two truths and a lie. When they’ve finished, ask them if anyone guessed the lie correctly, and if they did, how they knew.

If they haven’t already come up in the previous feedback, elicit/teach make up (as in invent), rub (as in hands), tap (as in fingers), and lean forward.

Now give them the multiple choice hand-out on spotting a liar.  (I think I must have got this from somewhere but I’m afraid I can’t remember where.) Students read the questions and predict the answers.

How to spot a liar

Then the students watch the clip of this FBI man being…

View original post 127 more words

Leave a comment

Filed under Culture

Never been made into a movie: 5 novels which (luckily) stayed on paper

Leave a comment

Filed under Culture

1913: defining the year before the war with literature

Leave a comment

Filed under Culture

AUTOPORTRETET – NGA PENELOPE KOLIOPOULOU. ATO TREGOJNË SE SI DO TË DUKEJ NËSE DO ISHIM NË NJË MARRËDHËNIE ME VETEN TONË.

Ju ndoshta nuk keni parë kurrë portrete të çifteve si këto.
Fotografja me vendbanim në Angli, Penelope Koliopoulou ka një seri fotografish ku ajo pozon si ‘dy gjysmat’ e çifteve romantike, shkrirja gjinore në këto fotografi është hipnotizuese.
Kaliopoulou filloi punën me këto seri ‘auto-portretesh’ si program master në Kolegjin e Modës të Londrës për Modë dhe Film.
“Ajo që më frymëzoi kryesisht janë njerëzit e së përditshmes’-thotw Kaliopoulou ‘çiftet që njoh, miqtë, prindërit, miqtë e tyre dhe njerëz të cilët i has në rrugë. Një tjetër frymëzim për ktë ishte se sa keq i paraqesin marrëdhëniet disa nga komeditë romantike të Hollivudit.
Artistja është shprehur më shumë se si komeditë romantike kanë ndikuar në një intervistë në 1 Nëntor tek Vice: ‘Problemi me këta filma është se bëhet gjithçka për të arritur të kapësh djalin ose vajzën. Sapo ata janë bashkë, gjithçka zgjidhet dhe presupozohet që ata jetojnë të lumtur pas kësaj. Fillimisht mendova të bëja sekuenca nga filmat ekzistues që do të tregonin personazhet në situata të jetës së vërtetë, të mira dhe të këqija.’
Koliopoulou vendosi që ky projekt, në vend që të kishte modele, të ishte një auto portret me qëllim që të formësonte se si imazhi lidhet me identitetin, për të inkurajuar shikuesit të vinin veten në vend të saj. ‘Unë shpresoj që njerëzit që i shohin fotot e mia, të pëlqejnë dhe historitë.’-tha ajo për HuffPost. ‘ Nëse ata e shohin veten në një nga situatat e çiftit tim, atëherë kjo është ajo çka e quaj fitore.’/graffox

slide_324002_3085759_freeslide_324002_3085768_freeslide_324002_3085770_freeslide_324002_3085771_freeslide_324002_3085779_freeslide_324002_3085782_freeslide_324002_3085784_freeslide_324002_3085801_freeslide_324002_3085806_freeslide_324002_3085814_freeslide_324002_3085815_free

Leave a comment

Filed under Photography

13 FOTOGRAFI TË NJË KLINIKE PSIKIATRIKE TË BRAKTISUR

 

2013-11-01-image2Këto janë 13 fotografi nga Qendra Psikiatrike e Creedmoor në Queens Village, Nju Jork. Godina 25, e cila është bosh që nga fillimet e 1970. Me kalimin e viteve pavioni psikik është kthyer nga një objekt i trajtimit të sëmundjeve mendore në një godinë të kalbur.

 

Kur Creedmoor u themelua më 1912 një nga kurat e saj më të efektshme mendohej të ishte ajri i freskët dhe puna fizike. Me kalimin e kohës u rrit dhe numri i pacientëve, nga 150 në 1918 në mbi 7000 në 1960.
Nuk ishte Çudi që me këtë fluks, objekti u bë gjithmonë e më pak idilik nga sa ishte, duke u shndërruar në një vrimë ferri me higjenë që zbriti në nivelet e ulta të të paimagjinueshmes.
‘ Në vitet e fundit të shekullit të 19 ata ishin bërë model të pisllëkut dhe neglizhenceës dhe ishin drejtuar shpesh nga njerëz të korruptuar apo burokratë, situatë që zgjati dhe gjatë gjysmës së parë të shekullit të 20.’- shkruan neurologu Oliver Sacks në një libër për shkatërrimin e Creedmoorit.
Pas një shpërthimi dizanterie në 1940, spitali u vendos nën mbikqyrje. Në vitet 1970 Creedmore ishte krejtësisht jashtë kontrollit, u hetua për përdhunime, abuzime, vetëvrasje dhe vrasje të bëra aty. Pas një hetimi policor më 1974 qendra reduktoi ndjeshëm numrin e pacientëve të saj, duke e mbyllur me urgjencë godinën 25. Rrënojat janë aty, dhe sot e kësaj dite, gjithësesi, një kujtesë ogurzezë e kohës kur “njerëzit me probleme’ thjesht mbylleshin diku.
Fotografja Hannah Frishberg ka kapur gjendjen e errët të kësaj godine të braktisur një një seri të jashtëzakonshme fotosh. Një një artikull për “Atlas Obscura” Frishberg shpjegon përvojën e endjes në këtë hapësirë të rrënuar.
“Kati i parë është ai që mban pjesën më të madhe të artifakteve, por është e tejmbushur dhe e zezë sterrë, as drita e diellit nuk hyn nga kanatet. Në katin e sipërm, në të katërtin, mbretërojnë pëllumbat, o zot Ç’kanë bërë ata aty. Male jashtëqitjesh pirg në tuba dhe në kafazet e tyre. Qelbet erë, shumë sendje thjesht janë bërë si pirg glasash. Zogjtë, pa kontakt me njerëzit janë bërë shumë agresive, fluturojnë ulët dhe i sulen Çdo gjëje që lëviz. Mes pisllëkut, nga muri i plasaritur duket ende një mural i Virgjëreshës Mari.”
Nëpërmjet lentes së Frishbergut, letra murale e shkërrmoqur, varesë të ndryshkura dhe të brendshme të hedhura fitohet një personazh fantazëm, më objektet më banale të hedhura në një histori e cila është shumë e shëmtuar për t’u thënë. Pamjet e mëposhtme janë rrëqethëse./graffox burimi: huffingtonpost

2013-11-01-image2013-11-01-image12013-11-01-image22013-11-01-image42013-11-01-image52013-11-01-image62013-11-01-image72013-11-01-image82013-11-01-image92013-11-01-image102013-11-01-image112013-11-01-image12

Leave a comment

Filed under Photography

Busker stunned as man who recorded original song joins him in impromptu performance

Leave a comment

Filed under Culture