Histori e çuditshme

leoniMë 1961, Leonid Rogozov, 27 vjeç, ishte i vetmi kirurg në Ekspeditën Sovjetike të Antarktides. Gjatë ekspeditës ai ndjeu dhimbje të mprehta në stomak dhe kishte temperaturë të lartë. Rogozov kuptoi që kishte apendisit, që mund t’i plaste nga një moment në tjetrin. Me një anestezi të pjesshme, ai u operua vetë, hoqi apendicitin. Një inxhinier dhe një meteorlog asistuan gjatë operacionit.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Curiosities

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s