Shenjat e gishtërinjve të Shekspirit identifikohen në 3 vepra të kohës elizabetiane.

shekEkspertët kanë pohuar se Uilliam Shekspiri mund të ketë shkruar pjesë të tre veprave të kohës elizabetiane, pasi një test linguistik zbuloi shenjat e tij të gishtërinjve në dorëshkrime.

Të tre veprat: “Ardeni i Favershamit”, “Tragjedia Spanjolle” dhe “Mukedorus” të cilat më parë ishte besuar se ishin shkuar nga të tjerë, do të përfshihen në një botim të ri të veprave nga i mirënjohuri Uilliam Shekspir dhe të tjerët, në “Vepra bashkëpunimi”, – thotë The Guardian.
Një studiues i njohur i Shekspirit, Jonathan Bate beson se provat tregojnë që këto vepra janë bërë me kontributin e Shekspirit. Bate, profesor i Letërsisë Angleze në Universitetin e Oksfordit, thotë që kjo çështje është ndoshta boshllëku më i rëndësishëm i shekulltë të 21 për veprat shekspiriane.
Bate shton se analizat e bëra nga kompjuter të avancuar e paraqesin Shekspirin nën një dritë të re, si një “korrektor, ri-shkrues dhe bashkëpunues”.
Të tre veprat do të botohen nga Kompania Mbretërore e Shekspirit dhe Palgrave Macmillan./©Graffox

Advertisements

Leave a comment

Filed under Literature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s