Një burrë 73 vjeçar nga Nepali peshon vetem ..15 kg.

Capture

Chahandra Bahadur Dangi ka lindur më 1939 në një fshat të Nepalit. Që nga viti 2012 ai është mbajtës i dy rekordeve botërore Guinness.
Dangi është fermer dhe zejtar. Ai jetonte me familjen, me nipërit deri sa një kontraktues druri e pa dhe e solli në vëmendjen e botës. Dangi është 73 vjeç, ai peshon vetëm 15 kg. është i gjatë vetëm 53 cm. Të gjithë anëtarët e tjerë të familjës së tij janë me një gjatësi të zakonshme dhe mjeket ende nuk kanë arritur të shpjegojnë arsyen për këtë shtatvogëlsi të Dangit.
Në 2012 Dangi bëri një foto me Jyoti Amge, gruaja më e gjatë në botë për botimin e 57të të Rekordeve Botërore Guinness. Aktualisht Dangi mban 2 rekorde, atë të njeriut më të shkurtër që jeton në botë dhe atë të të rriturit më të shkurtër. Ai thotë se do të udhëtoj nëpër botë dhe t’a eksploroj atë. Ai gjithashtu dëshiron t’a bëj të famshëm dhe t’i vij në ndihmë fshatit të tij dhe Nepalit./ ©Graffox

Advertisements

Leave a comment

Filed under Curiosities

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s