A e dini qe Harri Poter ekziston me të vërtetë? Ai është një djalë anglez…

CaptureKa flokë të zinj dhe një shenjë në ballë. Gjithësesi, ai nuk quhet Daniel Redcliffe.
Kur Tracy Shaw lindi djalin e saj të parë më 1989, ajo e quajti atë Harri Poter. Njerëzit menduan se ai ishte quajtur ashtu për nder të princ Harrit dhe kështu e thërrisnin kur ishte i vogël. Kur Harri ishte 9 vjeç, libri i parë i J.K. Rowling u botua. E ëma e Harrit solli në shtëpi një kopje të ” Harri Poter dhe guri filozofik” pa menduar se jeta e të birit do ndryshonte kaq shumë që pas asaj dite.
Në ditët e sotme, Harri ka probleme kudo. Ai nuk mund të blejë bileta futbolli, nuk mund të plotësojë formularë për punësim dhe nuk mund të shkojë në bank pa u ndjerë jashtëzakonisht keq. Fillimisht njerëzit nuk e besojnë, më pas qeshin dhe tallen. Harri i thotë shtypit se ai iu desh të tregonte pashaportën, patentën dhe kartën e kreditit që e dashura ta besonte që ai nuk po gënjente për emrin. Harri uron që Rowling të mos e kishte shkruar kurrë atë libër.
Kur libri i parë u botua, autorja pohon se Harri ishte emri i saj i parapëlqyer dhe Poter ishte mbiemri i një familjeje në lagjen, të cilët ajo i pëlqente kur kishte qënë fëmijë./ ©Graffox

Advertisements

Leave a comment

Filed under Curiosities

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s