Zbulohet shkaku pse gjermanët janë të vrazhdë

germansA keni menduar ndonjëherë pse gjermanët janë të njohur si stereotipe të të qënit të vrazhdë?
Instituti kombëtar Goethe, i cili  është i njëllojtë me “British Council”  thotë se tashmë ka një shpjegim zyrtar për sjelljen që shpesh është përcaktuar si “e vrazhdë’.
Instituti thotë se kjo vjen për shkak të ndarjes për një periudhë të gjatë të vendit në minishtete- gjë që i bën njerëzit të ndjehen “vazhdimisht si të rrethuar nga armiq”.
Arsyet për vrazhdësinë e gjermanëve janë tashmë në një seri videosh të titulluara “Gjermani tipik”. Kristina Xhensen e zyrës së Amsterdamit e cila filloi projektin tha se videot ishin bërë për të inkurajuar një ‘debat rreth ndryshimeve kulturore kur të negocioje për biznes me gjermanët.” Në një video duket një gjerman i nervozuar nën një ore në një stacion treni. ‘Korrektesa gjermane nuk është e natyrshme tek kushdo’ – shpjegon zëri në video. Dhe nuk po bën shaka.
Historia e turbulluar gjermane dhe shekujt me “luftra, kaos dhe depresion’ i bënë njerëzit të përqëndrohen në fakte, argumenta, në qëndrueshmëri ddhe në struktura të cilat ofronin një ndjesi sigurie dhe rregulli,- thotë Instituti Goethe. -Gjermanët nuk ia lënë gjërat rastësisë.”/©Graffox

Advertisements

Leave a comment

Filed under Psychology

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s