Çfare tipi jeni ? Cili eshte temperamenti yt?

whatPo te mund te kuptojme me mire veten, do te jemi ne gjendje te shfrytezojme me mire ato pika ku ne jemi te forte nga natyra dhe ne te njejten kohe do te mund te shmangim me mire disa nga prirjet tona jo te mira.

Temperamenti eshte predispozita gjenetike qe e nxit njeriun te veproje ne nje menyre te caktuar. Shumica e psikologeve i ndajne temperamentet ne kater kategori te pergjithshme:

SANGUIN: Vdes per te folur. I gjalle, i hareshem, i jep energji dhe gezim edhe njeriut me te depresionuar. sanguinet e bejne kete bote nje vend me te pelqyeshem.

KOLERIKU: Vdes per te punuar . Eshte i vendosur dhe kembengules ne synimet e tij. Per shkak te kesaj kembenguljeje, ai ia del mbane aty ku shume kane deshtuar.

MELANKOLIKU: Vdes per te menduar. Eshte shume i kujdesshem dhe i sakte ne gjerat qe ben. Eshte shume besnik dhe preket lehte.

FLEGMATIKU: Vdes per te pushuar . Eshte shpirti i humorit te shoqerise. Ai eshte ne gjendje t’i beje te tjeret te gajasen, nderkohe qe ne fytyren e tij nuk duket as shenje buzeqeshjeje. Ai nuk shqetesohet shume per gjerat dhe e shijon jeten.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Psychology

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s