Këshilli i Europës: Rrethprerja/Synetia dhunë ndaj fëmijëve.

ImageNjë rezolutë e miratuar ditëve të fundit në Këshillin e Europës thotë se rituali i synetisë përbën dhunim të integritetit fizik të fëmijëve.

Rezoluta është përgatitur nga raportuesja Marlene Rupperecht, dhe është miratuar me 78 vota për, 13 vota kundër dhe 15 abstenime.

Rezoluta u bënë thirrje shteteve anëtare që të “iniciojnë debate publike, përfshirë edhe dialogun interkulturor dhe inter -religjioz me qëllim që të arrihet një konsensus me i më madh për të drejtat e fëmijëve dhe mbrojtjes së integritetit fizik të tyre në harmoni me të standardet e të drejtave njerëzore”

Në rezolutë thuhet se shtetet anëtare duhet të miratojnë ligje që sigurojnë se disa operacione dhe praktika nuk do të kryhen derisa fëmija nuk e arrin moshën madhore.

Praktikat që i mbulon rezoluta përfshijnë edhe operacionet plastike, tatuazhet pirsingun etj.

Rezoluta megjithatë nuk është e karakterit obligativ. Këshilli i Europës ka 47 vende anëtare përfshirë edhe Shqipërinë. Ndërsa Kosova është shtet aspirant për anëtarësim në këtë organizatë me seli në Strasbourg të Francës./Express/ source Zëri.info

Advertisements

Leave a comment

Filed under Culture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s